Visitor Center Texelgruppe - Naturns Hauptstraße, 39025 Naturns, Italy Visitor center for the Texelpgruppe national park is set in a small town of Naturns, in the Italian Alps. Competition goal was to create an exhibition space inspired by traditional architecture and local materials. Therefore form of the building refers to a traditional alpine village. In this case scattered volumes contain exhibition spaces that are connected through a central foyer. Main exhibition rooms have large openings to the north that allow “framed” view of the Alps and the national park in the background. All the volumes consist of a closed stone base with openings in the upper part which are covered by horizontally set wooden planks in order to ensure disperse light in the exhibition spaces.

    Philosophy    Profile    Vita    Publications    Team Partners    Publishing & Legal info     Contact